Jhooghiemstra
Image default
Onderwijs

Inzicht in verschillende buurten van Utrecht

Heb je de wens om in Utrecht te wonen, maar wel in een kleine buurt? Dan is het Lombok Utrecht een goede mogelijkheid. Deze buurt is een van de kleinste buurten in ons land en bestaat enkel uit grond. Als je hier wilt gaan wonen, dan krijg je te maken met een perceel. Denk aan een koopwoning die je graag wilt verbouwen of enkel een perceel waar je een nieuwbouwwoning op wilt bouwen. Je kunt dit niet zomaar doen, zonder dat je eerst onderzoek hebt gedaan. Het onderzoek is belangrijk, aangezien je inzicht moet krijgen in de grenzen waaraan gehouden moet worden. Lees hier meer over in de blog.  

Blijf gemakkelijk op eigen perceel 

Bij grenzen bedoelen we natuurlijk de erfgrenzen van jouw perceel. Wil je bijvoorbeeld jouw tuin verbouwen en een tuinhuis neerzetten? Dan is het wel de bedoeling dat dit tuinhuis op jouw perceel staat en niet twee of drie centimeter op die van je buren. Je kunt hier een hoop gedoe mee krijgen, aangezien jij niet degene bent die voor dat perceel betaalt. Om deze problemen te voorkomen kun je een kadaster kaart opvragen. Door middel van zo’n kaart krijg je namelijk de benodigde informatie over het opgevraagde perceel. Daarnaast kun je de omliggende percelen zien. Hierop kun je de grenzen van een bepaald perceel vinden, maar geen exacte metingen.  

Voor ieder project handige informatie 

Bij een kadaster vind je een hoop nuttige informatie. Zo ook de perceelnummers, maar ook belangrijke bebouwing waar je rekening mee kunt houden. Ben je bijvoorbeeld geïnteresseerd in Utrecht science park? Dan kun je hier een hoop over vinden. Is het relevant voor jou om te weten wie de eigenaar is van een bepaald stuk grond? Dan kun je dit aanvragen. Overigens is het ook zo dat er verschillende soorten kadaster kaarten bestaan. Op iedere kaart staat weer andere relevante informatie die je kunt gebruiken voor jouw project. Begin je binnenkort aan een verbouwing van jouw woning? Dan weet je dat je door middel van een kadaster kaart een goede start kunt maken. Dit is wel zo fijn. 

https://kadastralekaart.com/buurten/lombok-oost-BU03440121