Jhooghiemstra
Image default
Dieren

Een kruidenrijk grasmengsel zorgt voor verduurzaming in de veehouderij

Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol in uiteenlopende sectoren. Zo wordt het ook een steeds belangrijker thema in de veehouderij. Een van de vele manieren waarop u kunt verduurzamen, is door meer terug te gaan naar de basis van het veehouden. Dat betekent dat u de stappen tussen de koe en het groenvoer tot een minimum beperkt. U gaat weer meer gebruikmaken van uw grasland, zowel ’s zomers als voor de winter. Voor dit laatste seizoen is het een en ander aan voorbereiding nodig, aangezien gras ’s winters niet goed groeit. Hoe dan ook geldt voor beide seizoenen dat er een eenvoudige manier is om ervoor te zorgen dat uw koeien alle benodigde voeding binnenkrijgen, zonder dat daar allerlei supplementen aan te pas komen. U bereikt dit namelijk met een kruidenrijk grasmengsel voor de veehouderij!

Bestel een grasmengsel van topkwaliteit bij deze specialist

Nu rest nog de vraag: waar vindt u zo’n grasmengsel boordevol voedingstoffen die onmisbaar zijn in de veehouderij? Het antwoord op die vraag is simpel: bij Pure Graze. Dit familiebedrijf heeft een grasmengsel ontwikkeld dat bekend staat om uitstekende kwaliteit. Het bevat maar liefst 19 verschillende soorten grassen, klavers en kruiden. Hierdoor geeft u uw koeien het best mogelijke grasmengsel dat beschikbaar is. Bovendien bevordert het de biodiversiteit van uw land, waardoor uw grasland ook in betere conditie blijft. Het heeft dus enkel voordelen voor uw veehouderij wanneer u overstapt op dit grasmengsel.

Volg een cursus om nog verder te leren verduurzamen

Pure Graze doet meer voor veehouderijen. Ze voorzien u niet alleen van uitstekende grasmengsels, maar verzorgen ook cursussen om u te helpen uw inkomenspositie te verbeteren. Zo is er een cursuspakket natuur-inclusieve landbouw. Tijdens deze cursus leert u alle ins en outs van PG Nxt-STEP Farming ®. Deze bedrijfsmethode is duurzaam en verhoogt uw inkomen. Zo bereikt u twee doelen met één cursus.