Jhooghiemstra
Image default
Aanbiedingen

Zo geef jij jouw woonkamer de perfecte make over

Wij kunnen ons maar al te goed voorstellen dat je na verloop van tijd wel eens aan een verandering toe bent. Je kunt een bijvoorbeeld laminaat kopen of met iets moois voor aan de muren voor een hele andere uitstraling zorgen!

Vooral in zake interieur zijn er een hoop stijlen om toe te passen. Denk aan een industriële woonstijl, een landelijke inrichting of een strak en modern design. Het is maar net wat bij je past en waarbij jij je thuis voelt.

Kies een leuke woonstijl
Tegenwoordig is het vrij simpel om een betreffende woonstijl in jouw huis toe te passen zoals bijvoorbeeld met een bijpassend behang, een mooie vloer en het juiste meubilair. Zo mag bijvoorbeeld een grote leren bank niet ontbreken in een industrieel interieur en is een grootste antieke servieskast onmisbaar in een vintage inrichting. Moderne huizen ofwel inrichtingen worden gekenmerkt door dus strakke lijntjes en neutrale kleuren. Vaak zie je zwart, wit en grijze kleuren terug in combinatie met maximaal één accentkleur.

Iets moois voor aan de muur
Als je wilt renoveren dat is het slim om eerst de grote karweitjes te realiseren. Kies een leuk behang of een mooie kleur voor aan de muren en neem een middagje de tijd om deze klus aan te pakken. Uiteraard moet je eerst genoeg plek maken en het meubilair in het midden van de kamer neerzetten, zodat je overal goed bij kunt. Vervolgens zet je alle materialen klaar en plek je bijvoorbeeld de plinten, de stopcontacten en het plafond af. Stap voor stap breng je nu het behang of de nieuwe kleur aan de muur. Tot slot alleen nog even laten drogen voordat je het meubilair weer terug op de plek zet.

Nieuwe vloeren aanleggen
Wanneer je de vloer wilt veranderen, kost het je misschien wat meer tijd. Dit is natuurlijk afhankelijk van de oppervlakte van de kamer en hoeveel ervaring je hebt met het verleggen van een vloer. Gelukkig is het geen hogere wiskunde en dus voor iedereen een haalbare klus. Mocht je er niet zeker van zijn of het jou in je eentje lukt, dan kunt je altijd nog een vriend of familielid inschakelen die jou een handje helpt. Gelukkig biedt Bebo Parket een uitstekende legservice, als je deze klus liever uit wil besteden aan de professionals.

Allereerst dien je de oude vloer er natuurlijk uit te slopen. Ben je niet van plan het opnieuw te gebruiken? Dan hoef je natuurlijk minder voorzichtig te zijn. Maak de vloer vervolgens goed schoon en leg een ondervloer die nodig is om het geluid te dempen, vocht tegen te houden en de warmte te isoleren. Plank voor plank en rij voor rij leg je het laminaat aan elkaar. De meeste laminaatsoorten zijn voorzien van een handig kliksysteem. Voor je het weet ligt jouw nieuwe vloer in huis. Scoor nog wat leuke plinten om je plaatje compleet te maken. 

 

https://www.beboparket.nl/