Jhooghiemstra
Image default
Bedrijven

Wordt het een houten of aluminium veranda

Als je een veranda gaat kopen heb je keuze uit twee soorten veranda van twee verschillende soorten materialen. Meestal is de keuze dan ook alleen te maken tussen hout materiaal of staal materiaal (zoals aluminium). Beide hebben zo hun eigen voordelen en nadelen. Hierdoor kan het soms vrij lastig worden om tussen deze twee uiteindelijk een juiste keuze te maken waar je 100% achter staat. Daarom gaan we in deze blog twee verschillende soorten materialen met elkaar vergelijken en geven we per stuk aan wat de voordelen ervan zijn.

Waarom een houten veranda?

Standaard zijn veranda’s van hout gemaakt en zijn ze hierdoor erg stevig. Bovendien zorgt dit voor een bepaalde uitstraling, die je bij een aluminium veranda niet terug ziet. Over het algemeen ziet een houten veranda er dus beter uit dan een aluminium veranda. Als je dus je keuze maakt op basis van uitstraling, zal een houten veranda de juiste keuze voor je zijn. Daarnaast zal deze soort terrasoverkapping het makkelijker maken om matchend meubilair te vinden en dus wordt het makkelijker om een bijpassend interieur te creëren.

Waarom een aluminium veranda?

Hoewel een houten veranda een veel betere look and feel heeft dan een aluminium veranda, zijn er toch ook een aantal nadelen te vinden. Deze nadelen liggen vooral op het gebied van onderhoud. Een houten veranda dient namelijk vaker te worden gebalsemd en voorzien worden van voldoende onderhoud per jaar of per aantal jaren. Dit wordt allemaal gedaan om ziektes in het hout te voorkomen en ervoor te zorgen dat het hout goed blijft uitzien. Een aluminium veranda is vrijwel onderhoudsarm en daardoor een betere keuze indien je liever niet lang bezig bent met het verzorgen van een veranda.

https://degoedkoopsteveranda.nl/houten-veranda/