Jhooghiemstra
Image default
Aanbiedingen

Welke labels hebben jouw dozen nodig

Welke labels hebben jouw dozen nodig

 

Als je een magazijn runt of thuis een opslagruimte hebt dan weet je hoe belangrijk het is om alles netjes en veilig te houden. Labels op dozen spelen hierbij een cruciale rol. Vooral veiligheidslabels zijn superbelangrijk. Dit zijn stickers die aangeven of de inhoud van een doos gevaarlijk kan zijn. Zo kun je labels hebben die waarschuwen voor breekbare spullen. Of labels die zeggen dat een doos zwaar is. Er zijn zelfs labels die waarschuwen voor gevaarlijke stoffen. Dat is vooral belangrijk als je met chemicaliën werkt. Door de juiste labels te gebruiken zorg je ervoor dat iedereen die met de dozen werkt weet waar ze aan toe zijn. Zo kun je ongelukken voorkomen.

 

Alles veilig maken in jouw magazijn

 

Labels zijn dus belangrijk voor de veiligheid maar hoe maak ik mijn magazijn nu echt veilig. Het begint allemaal met het juiste gebruik van labels. Zorg ervoor dat elke doos het juiste label heeft. En dat iedereen die in het magazijn werkt weet wat de labels betekenen. Het is ook belangrijk om regelmatig te controleren of de labels nog kloppen. Soms verandert de inhoud van een doos en dan moet ook het label veranderd worden. Maar labels zijn niet de enige manier om je magazijn veilig te houden. Zorg ook voor voldoende verlichting en brede gangpaden. En houd alles netjes en opgeruimd. Een schoon en opgeruimd magazijn is een veilig magazijn.

 

Jouw magazijn overzichtelijker maken

 

Labels kunnen ook helpen om je magazijn overzichtelijker te maken. Je kunt bijvoorbeeld labels gebruiken om aan te geven waar in het magazijn een doos hoort. Zo kun je in één oogopslag zien waar alles is. En als je een specifieke doos zoekt hoef je alleen maar het juiste label te zoeken. Dat bespaart een hoop tijd en moeite. Maar er is meer. Je kunt ook veiligheidslabels gebruiken om aan te geven of de inhoud van een doos speciale zorg nodig heeft tijdens transport of opslag. Zo weet je precies waar je extra voorzichtig moet zijn. Kortom, labels zijn niet alleen belangrijk voor de veiligheid maar ze helpen ook om alles overzichtelijk te houden. Ze zijn dus onmisbaar in elk magazijn.

Welke labels hebben jouw dozen nodig