Jhooghiemstra
Image default
Zakelijk

Wat zijn de voordelen van een ERP systeem?

Door het automatiseren van veel informatie- en management processen zorgt een ERP systeem voor een hogere productiviteit binnen je organisatie. Een ERP systeem, oftewel een Enterprise Resource Planning systeem, zorgt ervoor dat alle benodigde informatie in een centrale database terecht komt en alle betrokkenen bij de benodigde informatie kunnen. Maar wat zijn de verdere voordelen van een ERP systeem? En wat is er precies mogelijk?

Samenwerken vanuit één punt

Zoals hierboven al beschreven, is één van de voordelen de verhoogde productiviteit binnen een organisatie. Het automatiseren van informatie- en managementprocessen zorgt ervoor dat bedrijfsprocessen veel efficiënter verlopen. Daarnaast komt alle data bij elkaar in één systeem, waardoor de gehele organisatie toegang heeft tot de juiste informatie. 

Doordat alle informatie op één punt gecentraliseerd is en er meerdere processen geautomatiseerd worden, is het hebben van een ERP systeem een tijdbesparend proces. Informatie hoeft maar eenmalig vastgelegd te worden en wanneer er onderhoud nodig is, dan hoeft dit ook maar op één plek uitgevoerd te worden. 

Kosten van een ERP systeem

Ook lagere kosten zijn een voordeel van een ERP systeem. Ondanks dat velen zich laten belemmeren door de investeringskosten van een ERP systeem, blijkt het achteraf vaak een goedkopere oplossing dan wanneer je verschillende software systemen gebruikt. Hoe meer verschillende software systemen je gebruikt, hoe meer onderhoud er plaats moet vinden, hoe meer kosten er gemaakt moeten worden. Daarnaast moeten de medewerkers van je organisatie opgeleid zijn om met alle verschillende systemen te werken. Met een ERP systeem blijft dit beperkt tot één software. 

Samenwerken met een specialist

Daarnaast is het een voordeel dat je kunt samenwerken met partner bedrijven die een ERP systeem leveren. Een voorbeeld hiervan is een Exact partner. In dit geval is Exact de partij die de ERP software produceert. De Exact partner levert vervolgens het ERP systeem en richt deze in. Een partner bedrijf is vaak gespecialiseerd in een bepaald vakgebied, waardoor ze extra advies kunnen geven in bepaalde sectoren. Hierdoor kan de software zo ingericht worden dat deze perfect aansluit bij je organisatie. 

 

https://www.axians.nl/exact-gold-partner/