Jhooghiemstra
Image default
Electronica en Computers

Wat is een HDMI splitter?

Een HDMI-kabelsplitter is een veelzijdig apparaat waarmee u maximaal kunt genieten van uw entertainmentapparatuur, vooral als uw high-definition televisietoestel slechts één HDMI-ingang heeft. Als u bijvoorbeeld vaak twee mediabronnen gebruikt, zoals een kabelbox en een videospelconsole, kunt u dit gemakkelijk doen zonder dat u de kabel van de ene bron moet loskoppelen en telkens op de andere moet aansluiten. Bovendien, als u de feed van één bron moet weergeven op twee TV-toestellen, kunt u dit ook doen met een splitter. Dit is meestal nodig bij tentoonstellingen en andere zakelijke doeleinden.

Als u een HDMI-splitter op uw tv wilt gaan gebruiken, zodat u geen kabels van de ene mediabron naar de andere hoeft los te koppelen en in te pluggen, moet u ervoor zorgen dat uw tv-toestel is uitgeschakeld. Sluit de splitter aan op een beschikbare HDMI-poort, die zich meestal aan de achterkant of aan de zijkant van uw televisie bevindt. Vervolgens kunt u op de splitterpoorten de mediabronnen aansluiten die u gewoonlijk met uw tv gebruikt. Houd er rekening mee dat u slechts maximaal twee mediabronnen op dit type splitter kunt aansluiten.

Test uw nieuwe installatie door uw apparaten in te schakelen – uw televisie en uw twee mediabronnen, zoals uw kabelbox en uw videogameconsole. Blader door het menu op uw televisiescherm totdat u bij de HDMI-ingangsoptie komt. Druk op de aangegeven knop op uw splitterbox om tussen de bronnen te schakelen. Als er een afstandsbediening bij zit, zou die een knop voor deze functie moeten hebben. Op uw tv-scherm zou moeten staan dat er al van bron wordt gewisseld. Maar bij sommige TV-toestellen of splitters kan het wisselen enkele seconden duren.

Als u een video- en audiobron HDMI-splitter wilt hebben zodat u twee schermen kunt laten werken, moet u er ook voor zorgen dat alle apparaten die u gaat gebruiken eerst zijn uitgeschakeld. Sluit de splitter aan op de beschikbare poort van uw bron, zoals een DVD-speler, een kabelbox of een videospelconsole. Steek twee HDMI-kabels in de splitter en sluit het andere uiteinde van die kabels aan op de respectieve ingangen van de twee televisietoestellen of welke mediaweergaveapparaten u ook wilt gebruiken. U kunt de werking van uw splitter testen door de apparaten aan te zetten en ervoor te zorgen dat de HDMI-ingang is geselecteerd.

Als u een splitter koopt, bespreek dan met het verkooppersoneel al uw zorgen of vragen over het product. Controleer ook de handleiding van uw splitter om er zeker van te zijn dat u de apparaten correct aansluit.

 

 

 

https://www.securitythuis.nl/