Jhooghiemstra
Image default
Aanbiedingen

Wat is een ERP systeem?

ERP is een afkorting van Enterprise Resource Planning. Een ERP systeem wordt gebruikt om bedrijfsprocessen te ondersteunen zodat deze soepel verlopen. Een ERP systeem automatiseert, digitaliseert en bundeld bedrijfsproccen. Met een ERP systeem wordt de productiviteit verhoogt en de kosten verlaagd. 

ERP software kan bij vrijwel ieder bedrijfsspecifiek onderdeel waarbij het belangrijk is dat processen gestroomlijnd worden ingezet worden. 

Wat doet een ERP systeem?

De ERP software is vaak modulair opgebouwd op specifieke bedrijfstaken uit te kunnen voeren of te ondersteunen. Informatie van verschillende afdelingen zoals productie, inkoop, verkoop, logistiek en administratie wordt gekoppeld en verzameld binnen een systeem. De processen van deze afdelingen worden naadloos met elkaar verbonden. 

Iedereen werkt vanuit een databron waardoor het hele bedrijf over dezelfde data beschikt. Geen lange mailwisselingen tussen verschillende afdelingen meer maar alle data op een plek, voor iedereen zichtbaar. Dit zorgt voor een boost in de communicatie en productiviteit binnen de hele organisatie.

ERP is flexibel in te richten

Niet elk bedrijf is hetzelfde en bedrijfsprocessen al helemaal niet. De basis software van een ERP systeem bevat op best-practice gebaseerde tooling. Het kan zijn dat standaard functionaliteiten niet goed op jouw bedrijfsprocessen aansluiten. Een groot voordeel van moderne ERP software is dat het flexibel in te richten is. Zo kan de software helemaal op jouw organisatie afgestemd worden. Daarnaast kun je kiezen uit verschillende modules, je begint met een basis en vanuit hier kun je modules toevoegen. Dit zorgt ervoor dat een ERP systeem altijd passend is bij jouw organisatie.

 

https://www.axians.nl/enterprise-resource-planning-2/