Jhooghiemstra
Image default
Woningen

Tips om je dak in topconditie te houden

Puntdaken, platte daken, goed onderhoud is belangrijk

 

Amsterdam is een stad met een grote variatie aan huizen. In de toeristische binnenstad staan eeuwenoude woningen en monumentale panden, met daaromheen nieuwe woningen in allerlei variaties. Huizen met puntdaken en met platte daken, met grote-, kleine-, nieuwe- of oude daken, daken met bitumen, dakpannen of andere materialen, daken met of zonder daktuin. Elk huis een ander dak, maar hoe verschillend ook, één ding hebben ze gemeen, de daken moeten in goede conditie zijn. Slecht onderhouden- of beschadigde daken leveren veel ergernis, schade en problemen op. Wordt een dak verwaarloosd dan veroorzaakt dat op den duur veel grotere schade en grote onkosten en houdt u het binnen niet droog. Dakdekker Amsterdam, expert in het goed onderhouden, repareren en renoveren van uw dak, weet hier alles van.

 

Tips voor een goede conditie van uw platte dak

 

Het weer is een belangrijke factor die veel invloed heeft op de staat van uw dak. Daken van bitumen, lang vrijwel de enige dakbedekking voor platte daken, zijn kwetsbaar. Zon, vorst, vocht en UV straling hebben allemaal invloed op een bitumen dak. Ook de mate waarop het bitumen dak belopen wordt speelt een rol, zeker in Amsterdam, waar vele daktuinen ’s zomers uitbundig gebruikt worden voor barbecues, feestjes en gezelligheid. Belangrijk is, dat het platte dak regelmatig geïnspecteerd wordt, zodat kleine of grotere beschadigingen snel gesignaleerd en gerepareerd kunnen worden. Hierbij is het zaak dat vooral de randen goed bekeken worden, ook rondom de schoorsteen. Ziet u barstjes of kraakt het bitumen dak onder uw voeten, dan is het tijd om de bitumen laag te repareren of te vervangen. De dakdekker kan u hierin goed adviseren en het platte dak repareren of vervangen als het nodig is.

 

Hoe kunt u uw puntdak met dakpannen goed onderhouden?

 

Ook puntdaken met dakpannen, of andere dakbekleding, moeten goed onderhouden worden om lekkages te voorkomen. Zeker bij oudere huizen is dit van belang. Dakpannen beschermen het dak goed, doordat de dakpannen over elkaar heen aangebracht worden, maar bij harde wind of storm is het dak kwetsbaar. Het is belangrijk dat u na stormachtig weer uw dakpannen inspecteert. Als er dakpannen op de grond liggen is de schade direct duidelijk. Maar ook als dat niet zo is, is het belangrijk dat u checked of er geen dakpannen schuin liggen waardoor lekkages kunnen ontstaan. Bij oudere huizen kan ook dakrenovatie nodig zijn. Dakdekker Amsterdam kan een gedeelte van de dakpannen vervangen of het hele dak renoveren. Door een gedeeltelijke of gehele renovatie zorgen zij dat uw dak weer in topconditie is.

 

Vakkundige dakdekkkers voor (spoed)reparatie en renovatie

 

Welk dak u ook heeft, dakdekker Amsterdam heeft vakkundige dakdekkers in dienst, die bekend zijn met daken in iedere stijl en formaat. Zij repareren en renoveren, ook leveren zij 24-uurs service voor spoedreparaties, zodat u niet blijft zitten met bijvoorbeeld een daklekkage na een storm. U vindt hen op https://www.dakdekker-amsterdam.nu/. Zij zorgen dat uw dak in topconditie blijft!

https://www.dakdekker-amsterdam.nu/.