Jhooghiemstra
Image default
Tuin en buitenleven

Hoe worden serres tegenwoordig gebouwd?

Het bouwen van serres gaat tegenwoordig heel anders dan het vroeger werd gedaan. Door moderne technologie en technieken is alles veranderd in de bouw van serres maar dit niet alleen ook het bouwen van andere constructies is erg veranderd.

Vroeger werd er veel met de hand gedaan en alles moest door de timmerman zelf worden gedaan. Van het snijden van het hout in de juiste afmetingen tot het bouwen van de serre zelf. Glas en hout waren de materialen dat gebruikt werden bij het bouwen van de serres maar tegenwoordig gebruiken ze ook vaak aluminium. Aluminium is licht en kan prima worden gebruikt voor het bouwen van de overkapping voor de serres.

Nu wordt er ook veel minder met de hand gedaan en word er steeds meer gebruik gemaakt van verschillende apparaten. Zelfs het meten gebeurt nu met technologie en niet meer met de hand. Een serre wordt tegenwoordig ook kant en klaar naar de locatie gebracht. Het is meer een kwestie van alles op de juiste plek te zetten want alles wat er nodig is hebben ze al van tevoren gemaakt. Op deze manier bouwen wordt ook wel prefab bouwen genoemd en steeds meer bedrijven werken op deze manier.

Serbo.nl/

Solarlux-vouwwanden.nl/

Boetersserrebouw.nl/