Jhooghiemstra
Image default
Bedrijven

Dit moet je NIET doen tijdens het rijlessen

Je gaat net beginnen bij je rijschool delft. Je eerste rijlessen zijn spannend en waarschijnlijk ben je bang om fouten te maken. Geen stress! Fouten maken is heel normaal, zeker bij je eerste lessen bij je rijschool delft. Je kunt je echter al vrij goed voorbereiden door te leren van andermans fouten. Hieronder staan de meest gemaakte fouten tijdens het rijden.

 

 

1. Hoe hard je mag rijden

De hoofdregel is: rijd met de maximaal toegestane snelheid binnen een veilig bereik. Dit betekent dat u soepel kunt rijden, maar langzamer kunt rijden als de situatie dit vereist. Veel examinandi hebben hier moeite mee.

Deze fouten worden gemaakt:

-De rijsnelheid is langzamer dan nodig. Dit zal je alleen maar onzeker maken en het verkeer blokkeren. Maar te hard rijden wordt ook niet geaccepteerd. Het moet verantwoordelijk en veilig zijn.

– Snelheid door bochten.

-Een kruispunt te snel naderen of oversteken.

-Mensen die denken dat de mythe klopt: altijd te hard rijden met 5 km / u.

 

2. Inhaalacties

Sommige testpersonen hebben de hoofdpunten van het lesgeld niet volledig begrepen. Dit is echter nodig als u zich aan de hoofdregel van snelheid wilt houden. Onder het uitgangspunt om de veiligheid te waarborgen, rijdt u zo soepel mogelijk en rijdt u met maximale snelheid.

Deze fouten worden gemaakt:

-Bij het inhalen niet voldoende afstand houden.

– Er is niet genoeg snelheid om in te halen.

-Voor de veiligheid, blijf naar rechts rijden en het verkeer aan de linkerkant is veel vlotter. Dan denken veel mensen: “Stel je voor dat ik nu op de linkerrijstrook rijd en de examinator wil later rechtsaf.)

-Dat is te laat.

https://drivercompany.nl/rijschool-delft/