Jhooghiemstra
Image default
Aanbiedingen

Dacht je een UFO te hebben gespot?! Misschien was het wel een LED highbay!

Dacht je een UFO te hebben gespot?! Misschien was het wel een LED highbay!

Wist je dat UFO spotten werkelijk waar bestaat? Er zijn mensen die van UFO spotten hun hobby hebben gemaakt. Deze mensen worden – hoe kan het ook anders – UFO spotters genoemd. Of UFOs ook daadwerkelijk bestaan zijn de meningen behoorlijk over verdeeld. Wat wij wel weten is dat er lampen op de markt te verkrijgen zijn die qua uiterlijk en lichtopbrengst bizar veel weg hebben van een UFO. We hebben het hier over LED highbays, die gekscherend ook wel UFO lampen worden genoemd. In deze blog lees je er meer over. Lees dus snel verder!

 

Wat is een LED highbay?

Een UFO lamp, oftewel LED highbay, is een lamp die bijzonder veel (en ook fel!) licht weet te produceren. Bij zo’n gigantische lichtopbrengst moet je denken aan 130 lumen per watt. Nu zegt dit getal op zichzelf misschien niet zo heel veel, maar wel wanneer je het vergelijkt met de ‘magere’ lichtopbrengst van een standaard gloeilamp. Zo is bij een gloeilamp 15 lumen per watt de standaard. LED highbays zijn in verschillende lichtkleuren en wattages te verkrijgen. De meeste highbays zijn rond van vorm, maar er zijn ook langwerpige, balkvormige LED highbays te verkrijgen.

 

In wat voor ruimtes worden LED highbays toegepast?

LED highbays worden vooral toegepast in ruimtes met een vrij hoog plafond. Denk hierbij aan fabriekshallen, magazijnen, bedrijfshallen, sporthallen, garages en andere werkruimtes met een plafond van vier meter of hoger. Hoeveel watt je in totaal nodig hebt, is onder meer afhankelijk van de plafondhoogte. Het begint bij 100 watt (voor plafonds van vier tot zes meter hoog) en eindigt bij 240 watt (voor plafonds van tien meter of hoger). Wist je trouwens dat LED highbays ook in vochtige ruimtes en zelfs buiten geïnstalleerd kunnen worden? Dankzij de IP65 beschermingsklasse, kunnen deze lampen tegen regen en wind.

 

Waar kan ik een LED highbay kopen?

Ben je van plan om een LED highbay te kopen? Kijk dan eens in de webshop van ledlichtstunter.nl. Deze webshop heeft zich helemaal toegelegd op het aanbieden van diverse soorten LED lampen. Ook het aanbod aan highbays is vrij ruim te noemen. Zo zit er altijd wel een geschikte lamp voor jouw specifieke situatie, wensen en eisen tussen. Neem zelf eens een kijkje!

 

https://www.ledlichtstunter.nl/