Jhooghiemstra
Image default
Dienstverlening

Zekeringkasten versus stroomonderbrekers

Als u in een ouder huis woont, is de kans groot dat uw elektrische systemen verouderd zijn en zo snel mogelijk moeten worden vervangen om elektrische gevaren te voorkomen. En een van die elektrische systemen zijn elektrische zekeringen, die moeten worden vervangen door stroomonderbrekers door een professionele elektricien Lelystad. Zekeringen zijn elektrische veiligheidsvoorzieningen die ervoor zorgen dat circuits niet worden overbelast. Wanneer er te veel stroom vloeit door een zekering die op een circuit is aangesloten, brandt de zekering door in plaats van het circuit te heet te laten worden en een elektrische brand te veroorzaken. Uw oude huis heeft waarschijnlijk zekeringkasten die de circuits van uw huis voeden, en deze zekeringen kunnen worden vervangen als ze doorbranden. De meeste moderne zekeringkasten voor thuis worden nu echter vervangen door stroomonderbrekers als onderdeel van de bouwnormen voor nieuwe woningbouw.

Is het ideaal om zekeringkasten te vervangen door stroomonderbrekers?

Zekeringkasten zijn niet gevaarlijk, maar ze zijn een van de verouderde elektrische systemen die u in uw huis moet vervangen om aan de moderne normen te voldoen. Het hebben van zekeringkasten in uw huis is niet zo veilig meer, aangezien er betere moderne elektrische systemen zijn om te gebruiken, zoals een stroomonderbreker. Zorg er dus voor dat u contact opneemt met een elektricien om het elektrische systeem van uw huis te inspecteren als u een zekeringkast heeft in plaats van een stroomonderbreker. Een van de redenen waarom het ideaal is om je zekeringkasten te vervangen is als je zekeringkasten oud zijn. Aangezien zekeringkasten niet voldoen aan de moderne installatienormen voor nieuwe elektrische systemen, zijn de meeste ervan uitzonderlijk oud. Hierdoor veroorzaken ze veiligheidsproblemen en een inefficiënt energieverbruik in uw huis. Een andere reden waarom u uw zekeringkasten moet vervangen door stroomonderbrekers, is omdat stroomonderbrekers meer veiligheidsvoorzieningen bieden. Veel soorten stroomonderbrekers bieden verbeteringen op het gebied van elektrische veiligheid, zoals – fout beveiliging. Deze redenen maken ze een echte deal over zekeringkasten.

Stroomonderbrekers zijn handiger en kosteneffectiever dan zekeringen

Als een zekering doorbrandt, moet u deze door hetzelfde type zekering vervangen. U moet dus een verzameling zekeringen hebben die bij de hand en gemakkelijk toegankelijk moeten zijn, terwijl stroomonderbrekers alleen weer in de (aan)-stand hoeven te worden geschakeld wanneer een circuit doorbrandt. Bovendien kosten zekeringen elke keer dat ze doorbranden geld. In tegenstelling tot stroomonderbrekers, kost dat je niets anders dan een wandeling naar het circuit om het in te schakelen. Uw zekeringkasten vervangen door stroomonderbrekers is dus ideaal en noodzakelijk.