Jhooghiemstra
Image default
Dienstverlening

Verlichting als Quick Room Refresh

Kleine of smalle ruimtes kunnen functioneler worden gemaakt met wandlampen. Deze strakke armaturen verlichten badkamers, gangen, trappen en andere krappe ruimtes. Bovendien kunnen ze een muur er aantrekkelijker uit laten zien. Net boven ooghoogte is de ideale hoogte voor wandverlichting. Installeer een spiegellamp aan beide zijden van een aan de muur gemonteerde spiegel voor het beste resultaat. De installatie van lampen boven een spiegel of medicijnkastje vereist een vergelijkbare techniek. Lampen met een laag wattage worden gebruikt om verblinding te verminderen en zorgen voor veel verlichting in deze armaturen. Neem contact op met uw Elektricien Eindhoven 040 provider als uw woning in de buurt is.

Waar installeer je wandlampen

Wandlampen hebben het voordeel dat ze precies daar worden geplaatst waar je het licht nodig hebt. De apparaten nemen geen kostbare tafelruimte in beslag en ze hebben geen lange, opdringerige kabels nodig om op stopcontacten aan te sluiten. Gewoonlijk bieden wandlampen extra plaatselijke verlichting in een grote rechthoekige kamer, zoals een woonkamer, die op een of beide langste muren is gemonteerd, ongeveer een kwart van de ingang vanaf elk uiteinde. Afhankelijk van de hoogte van het plafond, worden lampen meestal ongeveer driekwart van de muur geïnstalleerd. Bijna geen enkele grote kamer heeft een rechthoekige vorm. In grote ruimtes zijn nissen, deuren en ramen aanwezig. Een goed gepositioneerde wandlamp kan de uitstraling en het karakter van een ruimte aanzienlijk verbeteren. U moet er rekening mee houden hoe ver de armatuur uit de muur steekt bij het plaatsen van lampen voor specifieke taken, zoals het verlichten van uw gezicht wanneer u bij een wastafel in de badkamer staat. Het creëren van een obstakel of ongemakkelijke verblinding zal de situatie erger maken.

Wandlampen aansluiten op een schakelaar

Aannemers van Elektrotechniek Eindhoven zijn thuis in het uitvoeren van alle elektrotechnische werkzaamheden. Schakelkabels lopen van de aansluitdoos naar het installatiepunt van de schakelaar. Om de bedrading op de schakelaar aan te sluiten, moet u de achterplaat van de schakelaar in de muur installeren, zodat de schakelaar kabel via de achterkant naar binnen gaat. Bij wandlampen worden doorgaans twee soorten schakelaars gebruikt: eenrichtingsschakelaars en tweerichtingsschakelaars. Met eenrichtings schakelaars kunnen meerdere lampen op een circuit tegelijk worden in- of uitgeschakeld. Met behulp van wisselschakelaars kunnen vanaf twee locaties een of meerdere lampen worden in- of uitgeschakeld. Het is gebruikelijk om één wisselschakelaar boven en de andere beneden in gangen en bordessen te plaatsen.

Elektrische werkzaamheden uitgevoerd door een professional

Sommige van de standaard elektrische werken, zoals de volgende, moeten door een professional worden uitgevoerd:

  • Het opnieuw bedraden van doorgeslagen zekeringen veroorzaakt door defecte stopcontacten of lichten

  • Verlichting van de tuin of buitenruimtes of installeren van stopcontacten en lichtschakelaars op het lichtnet

  • Een onjuist of verouderd zekeringbord moet worden vervangen

  • Installatie van rookmelders of noodverlichting in gemeenschappelijke gangen

  • Bouw van nieuwe circuits

  • Elektrische radiator installatie

Als u van plan bent ingewikkelde elektrische projecten uit te voeren, dient u een gecertificeerde elektricien te raadplegen om complicaties, overtredingen of veiligheidsrisico’s te voorkomen. Als u van plan bent om kleine elektrische projecten uit te voeren, moet u ook een elektrotechnisch expert raadplegen.