Jhooghiemstra
Image default
Recreation / Pets

Hoe monteer je een trapleuning?

Het monteren van een trapleuning is niet een lastige klus. Om toch zeker van je zaak te zijn heb je besloten om een tutorial te googlen. Waar je moet opletten bij het monteren van een trapleuning is dat alles goed bevestigd moet zijn. Je wilt er tenslotte ‘leunen’. Gelukkig heb je nu veel vrije tijd en heb je toch niks anders te doen dan binnen te blijven. Deze tijd kan je goed gebruiken om jezelf in te lezen over het monteren van een trapleuning. Hoe dat precies moet gaan wij je vertellen in deze blog.

Voordat je aan de slag gaat is het heel erg belangrijk om je zelf goed voor te bereiden. Het maakt niet uit of je een balustrade gaat monteren of een vogelhuisje in elkaar gaat zetten. Een goede voorbereiding voorkomt ongelukken en ongelukken moet nu in deze tijd voorkomen worden.  Om goed voorbereid te gaan is het goed om jezelf te beschermen tegen val partijen en schade aan je handen.

Als je eenmaal goed beschermd bent is het tijd om uit te tekenen waar je de trapleuning wilt plaatsen. Meet goed de afmetingen op zodat de trapleuning goed komt te hangen. Je wilt niet onnodig gaten boren. De trapleuning moet ongeveer 80 tot 100 cm boven de trap hangen zodat je op de trapleuning kan leunen indien nodig. Een maal de juiste hoogte gevonden te hebben kan je de steuncontouren monteren. Zorg dat deze stevig in de meur zitten want je wilt niet dat de leuning naar beneden komt.

Als alle steuncontouren in de muur zitten kan je de trapleuning op de steuncontouren gaan bevestigen. Wij raden dit aan om het met ze tweeën te doen omdat de trapleuningen best lang kunnen zijn. Als de leuning op positie ligt kan het vast gemonteerd worden. Ta-da en je trapleuning hangt.

https://www.lamiwood.nl/

Gerelateerde artikelen

Gezondheid van honden

Waterpompen

Veel emoties