Jhooghiemstra
Image default
Dienstverlening

Gebruik van LED-verlichting

Verlichting is gevorderd met LED’s (Light Emitting Diodes). Naast een hoog rendement, verschillende kleuren en een lange levensduur, zijn LED’s ideaal voor vele toepassingen, waaronder nachtlampjes, buitenverlichting en kunstverlichting. Ze worden niet alleen gebruikt in de elektronica- en auto-industrie, maar worden ook vaak gebruikt voor bewegwijzering. Deze lampen besparen geld op het vervangen van lampen en elektrische energie door hun efficiënte conversie en lange levensduur. Kleine lichtbronnen produceren zichtbaar licht in led-lampen door elektrische energie via microchips om te zetten in licht. In vergelijking met traditionele gloeilampen en fluorescentielampen verbruikt dit proces 90 procent minder stroom. Het licht afkomstig van LED’s is gericht. In plaats van licht uit te stralen in alle richtingen, zoals gloeilampen en tl-lampen, stralen deze lampen licht uit in specifieke richtingen. De efficiëntie van de verlichting en de kwaliteit van de verlichting worden verbeterd door de gespecificeerde gerichte verlichting en microchip conversie. Enkele van de standaard LED-producten zijn onder meer LED TL buizen.

Verschillende LED-producten

LED-verlichting wordt gebruikt in een groeiend aantal huishoudelijke en industriële producten. Door de snelle ontwikkeling van LED-technologie zijn er meer producten beschikbaar, is de productie-efficiëntie verbeterd en zijn de prijzen gedaald. LED’s zijn ideaal voor veel industriële toepassingen vanwege hun hoge efficiëntie en directionele karakter. Verlichting voor straatverlichting, parkeergarages, voetpaden, buitenruimtes, koelvitrines en taakverlichting maakt steeds vaker gebruik van LED’s. LED’s zijn ideaal in krappe ruimtes zoals aanrechtbladen in de keuken en het lezen van recepten, omdat ze klein, richtbaar en lichtgewicht zijn. De kleur en richting van het licht kunnen per product verschillen, dus het is van cruciaal belang om producten te vergelijken om de juiste armatuur voor uw ruimte te vinden. Verschillende kantoor- en commerciële instellingen gebruiken inbouw downlights, waaronder keukens, gangen en badkamers. U kunt ledpanelen kopen voor verschillende toepassingen thuis en op kantoor.

Voordelen voor ingenieurs

Ingenieurs gebruiken LED om vele redenen. Vergeleken met gloeilampen en tl-lampen zijn LED-lampen energiezuiniger. Vergeleken met tl- en gloeilampen verbruiken led-lampen minder energie en zetten ze deze efficiënter om in licht. De levensduur van LED-lampen kan oplopen tot 6 keer die van conventionele lampen. Het bespaart geld en vermindert afval als het gaat om het vervangen van lampen. Andere gloeilampen kunnen kapot gaan door snel en herhaaldelijk in- en uitschakelen, maar LED-lampen zijn dat niet. LED-lampen blijven operationeel en betrouwbaar bij lage temperaturen, in tegenstelling tot andere lampen, die hogere spanningen vereisen. Daarom zijn ze een ideale verlichtingsoplossing voor koelkasten en opslagruimtes.

Verbeterde veiligheid

Onder de vele voordelen van LED-verlichting wordt veiligheid vaak over het hoofd gezien. Hitte is het grootste gevaar van verlichting. De voorwaartse warmte die door LED’s wordt gegenereerd, is bijna nul, terwijl traditionele gloeilampen en gloeilampen meer dan 90% van hun totale energie als warmte produceren. Bovendien verbruiken LED’s minder energie voor gebruik op elektrische systemen met een lage spanning. Daardoor zijn ze veiliger in geval van storing.