Jhooghiemstra
Image default
Recreation / Pets

Een kat kopen – tips voor de aankoop van een kat

“Een raszuivere kat of een echte halfbloed? van een gediplomeerde fokker of liever gezegd van een particuliere fokker?” Veel vragen, die je eerst door je hoofd moet laten gaan, voordat je je laat meeslepen, of omdat er vlak na de paartijd van de katten – dus in de lente of de herfst – een overaanbod is van jonge kittens.

De beslissing voor een kat kopen moet voor een lange periode worden genomen, misschien 15 tot 20 jaar, dus het is de moeite waard om van tevoren te beslissen hoe de volwassen kat eruit moet zien. Want in de nabije toekomst zal het schattige poesje een knappe kater of een temperamentvolle poes worden.

Wanneer kan men kittens scheiden van hun moeder?

Tuurlijk – je kunt niet wachten om de schattige baby eindelijk bij je thuis te hebben! Maar vergeet niet dat het beter is om een kitten niet te vroeg van haar familie te scheiden, maar om haar zo lang mogelijk aan de zorg van haar moeder en broers en zussen over te laten: In dit geval is het motto zoals zo vaak: hoe langer, hoe beter! Dit komt omdat jonge katten deze tijd nodig hebben om fysiek fit en mentaal in balans te zijn – dus het is het beste om de grote stap in het menselijk leven vanaf de 12e week te plannen.

Katten alleen of met z’n tweeën opvoeden?

Het houden van één kat is niet ideaal – zeker niet voor kittens die tot nu toe gewend waren om in een gezin te leven. Stel je voor dat je niet van de ene op de andere dag een gezin hebt en dat je in een compleet nieuwe, vreemde omgeving wordt getransplanteerd!

Oké – er zijn veel nieuwe, interessante dingen te ontdekken en de enorme tweebenige vriendschapsstreken en knuffels, maar op een gegeven moment ben ik het spelen beu en ben ik op zoek naar mijn verwarmende broers en zussen en mama.

Het houden van kittens in paren

Ik kan alleen in slaap vallen als ik met hen kan knuffelen en hun hartslag kan horen…Maar ze zijn er gewoon niet! Daar is een vreemde dierenkamergenoot voor; hij heeft ook vier poten, maar hij ruikt helemaal niet naar een kat! Je kunt een kat ook combineren met een hond.