Jhooghiemstra
Image default
Toerisme

Bulgaarse balneologische resorts: loyaliteit aan traditie

vakantie goedkoop

Thermisch en mineraalwater is de meest waardevolle hulpbron in Bulgarije en vormt de basis voor de ontwikkeling van gezondheidstoerisme. De vraag naar balneologische resorts is recentelijk bijzonder relevant geworden. De beste infrastructuur van balneologische centra op het Balkanschiereiland, geconcentreerd op 6200 plaatsen, de ontwikkeling van SPA- en wellnessdiensten vergroot de interesse in de balneologische mogelijkheden van een zonnig en vriendelijk land. Investeerders en vastgoedjagers tonen een zekere interesse in de Bulgaarse kuuroorden.

Balneologie, samen met klimatotherapie in Bulgarije, heeft een geschiedenis van meer dan duizend jaar en gaat terug tot het IV-V millennium voor Christus. Minerale bronnen werden de reden voor het verschijnen van oude steden zoals Pautalia, Kyustendil, Sofia, Sapareva Banya, Hisari. Sinds de tijd van de oude Thraciërs is er een bron van kracht gevonden in het thermale water, hier hebben de krijgers van het oude Rome hun wonden genezen en hun gezondheid hersteld na militaire campagnes en veldslagen, hier sinds de oudheid hebben mensen jeugd en schoonheid verworven.

In Bulgarije zijn meer dan 800 afzettingen van mineraalwater onderzocht, die verschillen in de samenstelling van micro-elementen, in temperatuurparameters (37–101 ° C) en in geneeskrachtige eigenschappen. Deze kenmerken zijn op zichzelf uniek en in combinatie met de geneeskrachtige lucht, de mogelijkheid om het hele jaar door modder, thalassotherapie en geothermische componenten te gebruiken voor therapeutische en herstellende rust, maken het land een van de beste op het Europese continent. De meest populaire balneologische centra zijn onder andere Pomorie, Sandanski, Pavel Banya, Hisar, Narechen, Vershets, Starozagorskie-baden.

Pomorie

Het beroemde balneologische centrum van de spa is uniek vanwege de geneeskrachtige witte modder die uit de bodem van het plaatselijke zoutmeer wordt gewonnen. De complexe minerale samenstelling draagt ​​bij aan het succesvolle gebruik ervan in moddertherapie voor huid-, gynaecologische en oncologische aandoeningen. Hier ondergaan ze een effectieve posttraumatische revalidatie, behandelen ze de luchtwegen en het zenuwstelsel.

De balneologische mogelijkheden van het resort worden met succes aangevuld met een strandvakantie. De gemiddelde temperatuur van water en lucht in juli is hoger dan 25 ° С. De nabijheid van een moderne internationale luchthaven (10 km naar de stad Burgas), een goed ontwikkelde infrastructuur, het uiterlijk van comfortabele hotels en kuurhotels – dit alles heeft Pomorie op de eerste plaats in Bulgarije gebracht in termen van belang. De overvloed aan historische monumenten en de smaak van de architectonische gebouwen van de oude stad met een bevolking van 15 duizend mensen voegen charme en toeristische aantrekkingskracht toe.

Velingrad

Het resort is gelegen in het westen van de tussenberg Chepinsky-holte, in het intermontane van het Rhodope- en Rila-massief. De jonge stad Velingrad, opgericht in 1948, ligt op slechts 85 km van Plovdiv – de oudste stad van Europa en de internationale luchthaven. Het grondgebied onderscheidt zich door een mild gematigd continentaal klimaat. De duur van zonneschijn in dit dal van het resort is meer dan 2000 uur per jaar. De gemiddelde zomertemperaturen liggen tussen 18 en 23 ° С. Er is hier nooit winderig weer.

Alleen de nauwelijks waarneembare “witte bergbries” maakt de lucht van het resort fris. Zes geothermische afzettingen voorzien het resort van licht gemineraliseerd mineraalwater met een hydrocarbonaat-sulfaatsamenstelling, verzadigd met natrium, kalium, calcium, silicium, fluor en andere micro-elementen. Radon wordt in een kleine concentratie in het water van de Chepino-bronnen aangetroffen.

Het resort is veelzijdig. Meer dan 40 gediversifieerde sanatoria helpen bij de behandeling van een breed scala aan ziekten. Schone berglucht is de belangrijkste factor bij klimatotherapie.

Sandanski

Sandanski-resort behaagt 278 dagen per jaar met zonnige dagen. De schilderachtige landschappen van de uitlopers van het Piringebergte worden beschermd tegen de invasie van noordenwinden en worden gekenmerkt door een droog mediterraan klimaat. De gemiddelde zomertemperaturen, rond de 25 ° C, worden verfrist door een briesje langs de uiterwaarden van Sandanski Bystrica.

Ademhalingsproblemen zijn de belangrijkste specificiteit van Sandanski. Bronchiale astma, niet-specifieke aandoeningen van het ademhalingssysteem en KNO-aandoeningen trekken zich terug voor de schone, droge berglucht. Het resort ligt op 180 km van Sofia.

Pavel Banya

In het centrum van Bulgarije, in de geurige vallei van de uiterwaarden van de rivier de Tundzha, ligt een gelijknamig bergresort met de stad Pavel Banya. Het is comfortabel gelegen in het Balkangebergte, tussen Stara Planina en Srednaya Gora, aan de voet van de berg Setny. Het dichtst bij het resort is de stad Kazanlak – 22 km. Sofia ligt op 185 km afstand.

Het resort dankt zijn populariteit en bekendheid aan de geneeskrachtige eigenschappen van laag-gemineraliseerd natriumbicarbonaat mineraalwater verzadigd met fluor, silicium en radon. Elf warmwaterbronnen, waarvan er zeven gesloten zijn, met een watertemperatuur van ongeveer 50-60 ° C, hebben een goed effect bij de behandeling van orthopedische problemen en aandoeningen van het bewegingsapparaat, aandoeningen na blessures. Pavel Banya is het centrum van toerisme en het startpunt voor het verkennen van de natuur, architectuur en het rijke historische erfgoed van het hele Balkan-schiereiland.

Prijs

Bulgaarse balneologische resorts onderscheiden zich door betaalbare prijzen. Er is een goede combinatie van het hoogste moderne niveau van aangeboden medische diensten en betaalbare prijzen voor accommodatie, maaltijden en betaling voor medische maatregelen. Het duurste resort is Pomorie. Dit komt door de nabijheid van de internationale luchthaven, de mogelijkheid om balneologische behandelingen en strandvakanties aan zee te combineren. Op alle andere plaatsen is huisvesting redelijk betaalbaar voor mensen met een gemiddeld inkomen.

https://www.dergatsjev.be/2020/07/bulgaria-aqua-paradise-resort-goedkope.html